Erenköy barikatının, vatandaşların Dillirga bölgesine daha kolay ve hızlı bir şekilde gidip gelmesi için açılması konusunun, Dillirga, Poli Hirsofu ve Lefke yerel makamları tarafından Lefke’de gerçekleştirilen ortak temaslarda ele alındığı haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Erenköy Geçidinin Açılması İçin Yerel Makamlardan Ortak Temaslar” başlıklı haberinde, Lefke Belediyesi’nde gerçekleştirilen temasların, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın, Poli Hirsofu Belediye Başkanı Angelos Odisseos ile Aşağı Pirgo Muhtarı Kostas Mihailidis ve Pomo Muhtarı Vangelis Stilyanu’ya yönelik daveti üzerine gerçekleştiğini yazdı.

Habere göre, gazeteye konuşan Poli Hirsofu Belediye Başkanı Odisseos, Lefke Belediye Başkanı’nın, Erenköy barikatının  derhal geçişlere açılmasına ilişkin talebin ele alınması için, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Dillirga bölgesindeki Türk ve Rum köylerinden oluşan ortak bir heyet arasında görüşme ayarlamaya söz verdiğini de kaydetti.

Odisseos, Erenköy barikatının açılmasının bölgeye ulaşımın hem süresini hem maliyetini azaltacağını da sözlerine ekledi.