DİKO partisinin, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB)” parseller için 3’üncü tur ruhsat ihalesine çıkmasının seçim maksatlı olduğunu söylemesi üzerine yaşanan anlaşmazlıkta hükümetin yanında yer almasına, AKEL’in “güçlü bir yanıt verdiği” ifade edildi.

Politis gazetesinde yer alan habere göre, DİKO Basın Sözcüsü Hristiana Erotokritu, DİKO’nun 3’üncü tur lisans ihalesine çıkılmasını doğru bulduğunu ve bu konudaki tepkileri, özellikle de içte AKEL’den gelen tepkileri kınadığını dile getirdi.

Gazeteye göre, “bazı kişilerin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sanki de Türkiye’nin iznine ihtiyacı varmış gibi faaliyet göstermesini istemesinin akla hayale sığmadığını” öne süren Erotokritu, “bu zihniyetle birlikte, Kıbrıs’ın enerji planlamalarının sona ermesi konusunda, yabancıların kötü niyetli isteklerinin güçlendiğini” ileri sürdü.

Gazeteye göre AKEL adına yazılı bir açıklama yapan Stefanos Stefanu ise, bir kez daha AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi.

AKEL’in hiçbir zaman sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” egemenlik haklarına karşı çıkmadığını ve bu hakkı tutarlı ve etkin bir şekilde desteklediğini dile getiren Stefanu, Kiprianu’nun eleştirdiği şeyin, sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” egemenlik haklarının iktidardakiler tarafından seçim maksatlı kullanılması olduğunu sözlerine ekledi.