Ödeme Güçlüğü Yasası’nın onaylanması ve Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in Euro grubunda yaptığı ilgili bilgilendirmenin akabinde, Rum kesiminin mali uyum programının dün resmen uygulama rotasına girdiğini yazan Simerini gazetesi, Euro Grubu Başkanı Jeroen Dijsselbloem’un Letonya’nın başkenti Riga’da toplanan Euro Grubu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Rum kesimi için çok iyi haberler olduğunu söylediğini aktardı.

Kurumların, programın değerlendirmesine yeniden başlamak için kısa zaman içerisinde Rum kesimine döneceklerini dile getiren Euro grubu başkanı, Ödeme Güçlüğü Yasası’nın 3 Mayıs tarihinden itibaren uygulamaya konmasının beklendiğini de söyledi.

Gazeteye göre Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise Euro grubu toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, reformların ileriye götürülmesi ve kamu maliyesinin düze çıkması aracılığıyla, Rum ekonomisini durgunluktan çıkmaya sevk ettiklerini söyledi.

“YUNANİSTAN YİNE KÖŞEYE SIKIŞTI”

Gazete yukarıdaki başlıkla yayımladığı başka bir haberinde ise, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis’e dünkü Euro grubu toplantısında ateş püskürdüklerini yazdı.

Avrupalı ortaklarının Yunanistan karşısındaki baskılarını artırdıklarını yazan gazete, Euro Grubu başkanı Jeroen Dijsselbloem’un, reform listesi olmadan Yunanistan’ın tek bir sent bile alamayacağı konusunda ikazda bulunduğunu aktardı.