İsrail, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın deniz altından elektrik kablolarıyla bağlanmasını öngören “EuroAsian Interconnector Projesi” için inşa çalışmalarının 2017 yılında başlayacağı duyuruldu.

Simerini gazetesi Türkiye ile KKTC arasında elektrik bağlantısı için anlaşma imzalanır ve Cumhurbaşkanı Mutafa Akıncı İsrail-Kıbrıs-Türkiye bağlantısının daha ekonomik olacağına dair açılamalar yaparken, EuroAsian Interconnector Projesini Uygulama Kuruluşu’nun, teknik ve ekonomik çalışmaların başarıyla tamamlandığını ve elektrik bağlantısı inşasının 2017’de başlayacağını duyurduğuna işaret etti.

EuroAsian Interconnector tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bin 520 kilometrelik İsrail-Güney Kıbrıs-Girit-Attika elektrik bağlantı koridoru boyunca derinlik ölçme çalışmalarının tamamlandığını ve elektrik kablolarının batırılması için uygun bir koridor olduğunun görüldüğünü belirten gazete, kara ve denizde gerçekleştirilen çevre araştırmalarının da nihai aşamada bulunduğunu aktardı.

Açıklamaya göre ilgili kuruluşlarca ekonomik çalışmaların da yapıldığını belirten gazete, bu çalışmalar neticesinde 10 milyar Euro civarında önemli sosyoekonomik kazançlara işaret edildiğini belirtti.

İsrail-Güney Kıbrıs-Girit-Attika elektrik bağlantı inşa çalışmalarının 2017 yılında başlayacağını aktaran gazete, Güney Kıbrıs-İsrail bağlantısının 2019, Girit-Attika bağlantısının 2020 ve Güney Kıbrıs-Girit bağlantısının 2022 yılında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.