Rum basınında bugün yer alan bir haberde, Güney Kıbrıs'taki Mağusa bölgesinin "Ticaret ve Sanayi Odası (EVEA)” Başkanı Yorgos Mavridis’in, demecine yer verildi.

Fileleftheros gazetesi, “Maraş Gençlerin Geri Dönüş Konusunda Cazibesi” başlıklı haberinde, EVEA’nın, “Maraş’a geri dönüşün ertesi günü için kağıt üzerinde ve esaslı şekilde çalışmakta olduğunu”, aynı zamanda uzmanların şehrin yeniden yapılandırılması ve geliştirilmesi konusundaki tezlerini kayda geçirdiğini ve insanları bilgilendirdiğini yazdı.

Habere göre, Mavrudis gazeteye demecinde, hedeflerinin, gençler için bir cazibe merkezi haline gelmesi için Maraş’ın bu yöntemle yeniden planlanması olduğunu ve şehrin tasarımının 50-100 yılı aşan bir perspektifle yapılması gerektiğini söyledi.

İki toplumlu Mağusa İnisiyatifi olarak geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştüklerini de dile getiren Mavrudis, Akıncı’dan, binalardaki yapı malzemelerinin bilimsel olarak incelenmesi için Maraş’a uzmanların girmesini istediklerini ifade etti.

Mavrudis, gazeteye demecinde Akıncı ile yaptıkları görüşmede ele aldıkları başka konulara da değindi.