DİSİ Milletvekili Evgenios Habulas’ın, gittiği lokantada, tabağındaki pulyalarla poz vermesi ve bunu sosyal medyada paylaşmasının ardından, bu fotoğrafın yoğun tepkilere neden olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, pulya avının, lokantalarda yer almasının ve tüketilmesinin yasak olduğu  bir anda DİSİ Milletvekili Evgenios Habulas’ın böyle bir fotoğraf paylaşmasının, sosyal medyada  gözden kaçmadığını ve sosyal medyayı sallamasına neden olduğunu yazdılar.

Habulas’ın, milletvekili olarak yasalara saygı duymamasıyla eleştirildiğini belirten gazete, olayın ardından  polisin, olayın nasıl ele alınacağına dair Hukuk Dairesi ile istişare halinde olmasının ihtimal dışı bırakılmadığını ancak son sözün Başsavcılıkta olmasının beklendiğini de yazdı.

Habere göre, olayın ardından açıklama yapan DİSİ, Avrupa talimatlarına saygı duyulması gerektiğini ifade ederek Habulas’ı ortada bıraktı.

Habulas ise yaptığı açıklamada şahsına ait hesaba bir fotoğraf koyduğunu belirterek “bazı kişiler bundan rahatsızlık duyduysa bu, onların sorunu. Bu konunun kapanması gerektiğinde ısrar edeceğim. Konuyu düzenleyen yasa var ve sonuna kadar bunda ısrarlı olacağım” ifadesini kullandı. 

Günün sonunda hata yapmış olabileceğini ifade eden Habulas, Kıbrıs’ın yarısının pulya yediğini savundu.