Simerini gazetesinin “Kıbrıs Siper” başlıklı habere göre Fallon, Üs’te yaptığı açıklamada “geçtiğimiz günlerde İngiltere’den Ağrotur’a giden Typhoon tipi savaş uçaklarının, Suriye’nin doğusundaki petrol kuyularına başarılı operasyonlar yaptıklarını” söyledi.

Terörün petrolle bağlantılı olduğunu ve IŞİD’in Avrupa’nın batısında terör saldırıları gerçekleştirmesine yardımcı olan şeyin de petrol olduğunu dile getiren Fallon, bunun herkesi tehlikeye attığını, aynı zamanda bu durumun hem İngiltere, hem de “Kıbrıs” için tehdit oluşturduğunu söyledi.

“Kıbrıs’ın” terör saldırılarıyla karşı karşıya kalma olasılığı konusunda ise, herkesin bu terör tehdidi yüzünden tehlikede olduğunu dile getiren Fallon, bununla herkesin menfaatine olacak şekilde baş etmeleri gerektiğini belirtti.

Fallon, terörle mücadelenin yalnızca Rum hükümetiyle işbirliği içerisinde başarılabileceğini, çünkü terörle sonsuza kadar baş etmelerinin hem İngiltere, hem Fransa hem de “Kıbrıs’ın” çıkarına olduğunu dile getirdi. Fallon, “bu yeni tür düşmanla müzakerede bulunmalarının mümkün olmadığını” sözlerine ekledi.

FOKAİDİS DENİZ GÜVENLİĞİ KONUSUNDA KONUŞTU

Alithia gazetesinin haberine göre ise Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, dün “Mari” (Tatlısu)’da bulunan “Evangelos Florakis” Deniz Üssü’nde düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptı.

Buna göre Fokaidis, Rum hükümetinin, Doğu Akdeniz’deki deniz ve enerji güvenliğinin ileriye götürülmesine katkıda bulunmak hedefiyle, AB’nin doğu sınırı olarak, sahip olduğu hakları ve yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla, deniz kuvvetlerini uygun araçlarla donatmak için sistematik ve sessiz bir şekilde çalışmakta olduğunu söyledi.