Türkiye’nin, Ercan Havalimanı’nın yasallaştırılmasına yönelik yöntemleri aradığı ileri sürüldü.

Simerini gazetesi “Türkiye, Ercan’ın Yasallaştırılması Yöntemini Arıyor” başlıklı haberinde, Türkiye’nin, gerek çözümün sağlanması gerekse çözüm olmadan, ileri sürülen “Kıbrıs FIR” hattında söz sahibi olmak istediğini savundu.

Gazete, Türkiye’nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ndeki Daimi Temsilcisi’nin, kısa bir süre önce, “Türkiye’nin Ercan Havalimanı’nı (havalimanı ve kontrol merkezi) kendisine ait olarak kaydetmesi durumunda yasal statüsünün ne olacağını” araştırdığını ileri sürdü.

TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in KKTC’ye yaptığı ziyarete ve ziyaret çerçevesinde Türkiye ile KKTC arasında yenilenen işbirliği protokolüne de yer veren gazete Rum Hükümetinin bu protokolün yenilenme zamanını düşünmesi gerektiğini savundu.

Gazete haberde ayrıca Kıbrıs Türk tarafının, ileri sürülen “Kıbrıs FIR” hattına ilişkin görüşlerini ortaya koyan 23 Ağustos 2011 tarihli belgeye de yer verirken belge içerisinde “birleşik Kıbrıs’ın tek FIR hattına sahip olacağı, hava trafiği kontrol hizmetlerinin, Lefkoşa ve Ercan’daki iki kontrol merkeziyle iki kurucu devletin sorumluluğunda olacağı ” şeklinde yer alan tezi de aktardı.