Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun geçtiğimiz Cumartesi günü KKTC’ye gerçekleştirdiği “yıldırım seyahat” bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu.

Fileleftheros gazetesi “Özel Misyona Sahip Seyahat” başlığıyla ilk sayfadan yayımladığı haberinde, Çavuşoğlu’nun KKTC’de birkaç saat kalmasına ve bunun kişisel bir ziyaret olarak nitelendirilmesine rağmen, bunun “özel bir misyona sahip olduğunun açık olduğunu” iddia etti.

Haberin devamında, Çavuşoğlu’nun, KKTC ziyaretinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve yeni hükümetin liderliğiyle temaslarda bulunduktan sonra Ankara’ya geri döndüğünü kaydeden gazete, Çavuşoğlu’nun “varlığıyla yeni hükümeti kutsadığını” ileri sürdü.

Ankara’nın, Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik protokolün imzalanmasının ileriye götürülmesinin hızlanmasını istediğinin açık olduğunu öne süren gazete, Ankara’nın 35 bin TC kökenliye KKTC vatandaşlığı verilmesini istediğini de iddialarına ekledi.

Gazete haberinin devamında Çavuşoğlu’nun KKTC’de yaptığı açıklamalara da yer verdi.

Haber, Haravgi’de “Çavuşoğlu İşgal Altındaki Bölgelerde Temaslarda Bulundu”, Alithia’da “Çavuşoğlu Müzakerelerdeki İlerlemeden Söz Etti”, Simerini’de “Mevlüt Çavuşoğlu’ndan İşgal Altındaki Bölgelere Yasadışı Özel Ziyaret”, Politis’te ise “Çavuşoğlu’ndan Özel Ziyaret… Türkiye Dışişleri Bakanı İşgal Altındaki Bölgelerde Akıncı ve Yeni Hükümeti Gördü” başlıklarıyla yer aldı.