Haberine “Müzakerelerde Her Şey ‘Bal-Kaymak’... ‘İki Vitesli!’ Coşku” nükteli başlığını atan gazete bilgi sahibi kaynakların, bütün konuların görüşülmekte olmasının önemine vurgu yaptığını ve şu ana kadarki görüşmelerden, bazı temel konularda da tarafların görüşleri arasında uçurum denilebilecek kadar büyük bir mesafe bulunduğuna işaret ettiğini yazdı.

Gazete müzakerecilerin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in cuma günkü görüşmesi öncesinde müzakerecilerin görüşmelerine devam ettiklerine vurgu yaptı.

DİNİ LİDERLERLE GÖRÜŞME ERTELENDİ

İki liderin bu akşam Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE) tarafından saat 19.00’da ara bölgedeki Chateau Statusi Restoran’da düzenlenecek etkinliğe katılacaklarına dikkat çeken gazete, yine bugün için planlanan, liderlerin dini liderlerle görüşmesinin; Anastasiadis’in Brüksel’de olması hasebiyle ertelendiği bilgisini verdi.

Habere göre müzakerelerin paralelinde bir dizi temasta da bulunan Espen Barth Eide, dün Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’la görüştü.

ESPEN BARTH EIDE

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Gün geçtikçe daha iyimser olduğunu” söyleyen Eide “Müzakereler çok daha yoğun ve yapıcı bir aşamaya girdi. Bu nedenle müzakereci görüşmelerine de katılmak istedim. Geçen her gün ilerleme kaydediliyor” dedi.

II. HRİSOSTOMOS

II. Hrisostomos ise “doğru ilerliyoruz gibi görünüyor. Genel görüş çok olumlu. Kıbrıs halkının iyiliği için müzakerelerin olumlu devam etmesini dilerim” diye konuştu.