Fileleftheros gazetesi “İşgal Bölgelerine Bir Hafta Daha Elektrik” başlıklı haberinde, KIB-TEK’ten kilovat başına tahsil edilecek maliyet konusunda ise iki taraf arasında uzlaşıldığını ve bunun yarın Rum Enerji Düzenleme Kurulu (RAEK) tarafından da onaylanmasının beklendiğini kaydetti.

“Elde ettiği bilgilere” dayanarak, Girne yakınlarındaki santraldeki arızanın giderildiğini, ancak KKTC’nin AİK’ten, tamiri yapılan birimdeki denemelerin tamamlanabilmesi için, çok sınırlı güçte elektrik enerjisi (5–7 kilovat arası) verilmesinin uzatılmasını talep ettiğini yazan gazete, buna paralel olarak, AİK ile KIB-TEK temsilcilerinin dün AİK’te bir araya geldiklerini ifade etti.

AİK ile KIB-TEK temsilcileri arasındaki dünkü görüşmede, KKTC’ye verilen elektriğin fiyatlandırılması konusunun masaya yatırıldığını belirten gazete, RAEK’in, fiyatlandırma formülü ile fiyatı önümüzdeki perşembe günü onaylanması durumunda, bunu nihai anlaşmanın yapılacağı yeni bir görüşmenin izleyeceğini ekledi.

Politis gazetesi ise haberinde, yeni yıl akşamından bu yana KKTC’ye verilen elektriğin fiyatlandırılması için, dün AİK ile KIB-TEK arasındaki istişarelerin başladığını, öte yandan KKTC’ye elektrik verilmesine düne kadar devam edildiğini yazdı.

Habere göre, gazeteye konuşan AİK basın sözcüsü, AİK ile KIB-TEK arasındaki istişarelerin, net olarak elektrik sağlanmasının ticari kısmını teşkil ettiğini ve bunu fiyatlandırma konusunda ortaya nihai bir karar çıkması için, AİK ile RAEK arasında gerçekleştirilecek görüşmenin izleyeceğini dile getirdi.

Gazeteye göre, dün Rum Haber Ajansı’na (KİPE) konuşan Rum İletim Sistemi Operatörü Hristos Hristodulidis de, KKTC’ye elektrik verilmesine düne kadar devam edildiğini doğruladı.

Alithia ise habere “Fiyatlandırmayla İlgili Görüşme Başladı” başlığıyla yer verdi.