Filistin devleti eski (1994-2005) Dışişleri Bakanı Nabil Shaath, Filistinlilerin, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun 12 Ocak 2016’da İsrail ziyareti sırasında The Jerosalem Post’a yaptığı açıklamayı geri almasını beklediğini vurguladı.

Haravgi, Shaath’ın Rum-Yunan-Filistin dostluk ilişkilerinin tarihine vurgu yaptığı makalesini “Kıbrıs, Yunanistan ve Filistin… DİSİ Başkanı’nın İsrail’deki Açıklaması Geri Alınsın” başlığıyla tam sayfa yayımladı.

Habere göre Shaath, Neofitu’nun 12 Ocak’ta DİSİ Başkanı ve Meclis Dışişleri ve Avrupa Konuları Komitesi başkanı sıfatıyla İsrail’i ziyareti sırasında yaptığı açıklamanın Filistinlileri üzdüğünü ve sözlerini geri almasını beklediklerini açıkladı.

Shaath makalesinde, Neofitu’nun İsrail gazetesine yaptığı açıklamadaki şu sözlerinin Filistinlileri üzdüğünü belirtti:

“Kıbrıs artık İsrail’i, kendi isteklerini Filistin halkına zorla dayatan saldırgan bir ülke olarak değil, olumsuz şartlara göre var oluş savaşı veren küçük bir devlet olarak görüyor. Son on yıldır Yunanistan’la birlikte Avrupa’da İsrail’i en çok eleştirenlerden biri olan ülkem İsrail’i artık daha net görüyor.  8 milyonluk nüfusuyla varoluş savaşı veren İsrail, Yahudi devletinin var olma hakkını bile tanımayan yüz milyonlarca Müslüman ve Arapla karşı karşıya. Kim güçlü, kim güçsüz?  Kim var olma savaşı veriyor?”