Simerini gazetesine göre Fokaidis toplantıda yaptığı konuşmada, güvenlik konusunda uzun vadeli bir strateji geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Güney Kıbrıs’ın AB operasyonlarına aktif olarak katıldığına dikkat çeken gazete, gerek ulusal düzeyde, gerekse Avrupa düzeyinde çeşitli hizmetlerin katkısının ve stratejik ortakların uluslararası düzeyde işbirliğinin önemine işaret etti.

Toplantıya AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve çeşitli AB kuruluşlarından temsilcilerin de katıldığını aktaran gazete, toplantı çerçevesinde Güney Kıbrıs ile Lüksemburg arasında gizli bilgilerin karşılıklı değişimi ve korunmasını öngören bir anlaşma imzalandığını yazdı.

Habere göre toplantıda 12-13 Ekim tarihlerinde Lefkoşa’nın Rum kesiminde gerçekleştirilecek olan deniz güvenliği konusundaki toplantıyla ilgili ayrıntılar da ele alındı.

MECLİS HEYETİ LÜKSEMBURG’A GİDİYOR

Fileleftheros gazetesi ise Rum Meclisi’nden bir heyetin AB Ortak Dış ve Güvenlik Politikası ile Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası Parlamentolar Arası Toplantısı’na katılmak üzere bugün, Lüksemburg’a gideceğini yazdı.