Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili Rum siyasi partilerden AKEL, DİKO ve DİSİ’yi bilgilendirdiği bildirildi.

Haravgi gazetesinin haberine göre Fokaidis, silahlanma programları ile RMMO’daki birimlerin düzenlenmesinde henüz ilerleme sağlanmadığını, ancak bu konularda ilerleme sağlanmamasının, askerlik süresiyle ilişkili olmadığını belirtti.

Habere göre Fokaidis, asker alımıyla ilgili gerekli ödeneğin ise bulunduğunu ve alım prosedürünün başlayacağını ifade etti.

Gazete, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada ikna olmadığını belirttiğini ve belgeler aracılığıyla yeniden bilgilendirme talep ettiğini yazdı.

Kiprianu, askerlik süresinin kısalmasını olumlu karşıladıklarını, ancak sürenin kısaltılması için seçilen zamanla ilgili ihtiyatlı olduklarını kaydetti.

DİSİ ve DİKO ise, 3 bin profesyonel asker alımı için hızla hareket edilmesi gerektiğine vurgu yaparken, askerlik süresinin kısaltılması için öngörülen takvime uyulmasının zor olacağı kanaatinde olduklarını belirttiler.