Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in dün Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Maltalı mevkidaşı Carmelo Abela ile bir araya geldiği haber verildi.

Alithia gazetesine göre, yaklaşık bir saat süren görüşmede bölgedeki gelişmeler, göçmen akışının yönetimi ve Kıbrıs sorunu gibi konular ele alındı.

Görüşmenin ardından konuşan Fokaidis, Güney Kıbrıs ile Malta’nın özellikle deniz güvenliği alanında yeni kışkırtmaların önlenmesinde ön saflarda yer aldığına işaret etti.

Komşu ülkelerin içteki durumlarından söz ederek, göçmen akışının ve insanların umutsuzluğundan istifade eden yasadışı ağların engellenmesi gerektiğini belirten Fokaidis, bunun tüm AB devletlerini ilgilendirdiğini söyledi.

Fokaidis, Maltalı mevkidaşıyla ikili düzeyde ve AB içerisindeki işbirliklerini daha fazla genişletmenin yollarını konuştuklarını da belirtti.

Abela ise iki ada devletinin birçok ortak ilgi alanının olduğuna vurgu yaptı.

İkili işbirliklerinin artırılması gerektiğine de değinen Abela, hedefin ordu, arama-kurtarma operasyonları ve deniz güvenliği konularında iyi uygulamaların bulunması olduğunu belirtti.