Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in 25 Mart 1821 Yunan ayaklanmasının yıldönümü dolayısıyla gittiği Atina’da Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos ile görüştüğü haber verildi.

Politis gazetesine göre dün gerçekleştirilen görüşmenin gündeminde Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında savunma birliğinin daha fazla güçlendirilmesiyle ilgili planlamaların gidişatı yer aldı.

Habere göre Kammenos, Yunan Hükümeti ve halkının çözüm bulunana ve göçmenler evlerine geri dönene kadar Güney Kıbrıs’ın yanında olacağını söyledi. Kammenos bir sonraki “şükür ayinini” Apostolos Andreas Manastırı’nda gerçekleştirmeleri dileğinde de bulundu.

Fokaidis ise Yunanistan’ın, Güney Kıbrıs’a yeniden birleşme ve kurtuluş mücadelesinde verdiği destekler dolayısıyla minnettarlığını dile getirdi.

Haberde Fokaidis’in Güney Kıbrıs’ı temsilen Yunan ayaklanmasının yıldönümü dolayısıyla Atina’da gerçekleştirilen törende hazır bulunduğu da belirtildi.

GRİVAS’LA İLGİLİ BİR ETKİNLİKTE YER ALACAK

Öte yandan Haravgi gazetesi Fokaidis’in, bugün Güney Kıbrıs’ta EOKA’nın askeri lideri Georgios Grivas Digenis’i anmak amacıyla düzenlenecek bir etkinlikte yer alacağını yazdı.

Haberi “Bakan Yeniden Grivas’ı Anıyor” başlığıyla veren gazete, Fokaidis’in etkinlikte yer alacak ve konuşma yapacak olmasını eleştirerek bu durumu “kışkırtma” olarak nitelendirdi.