Simerini gazetesinin haberine göre, RMMO personeline yönelik yeni yıl mesajında, RMMO’nun reorganizasyon planının ilk aşamasının başlaması konusunda ilerlemeye hazır olduğunu dile getiren Fokaidis, yeni yılın birçok beklentinin gerçekleşmesini getireceğine dair inancını ifade etti.

Fokaidis, son aylarda, birçok sorunla başa çıkmak ve ülkenin silahlı kuvvetleriyle ilgili yeni bir sürecin temellerini atmak için sıkı bir şekilde çalıştıklarını dile getirdi.

Sekiz yıldır bakanlıkta beklemede bulunan ve kadrolu personel için sıkıntı yaratan terfiler, emeklilik ve çalışma saatleri gibi bir dizi yasa tasarısının, Meclise gönderildiğini veya gönderilmek üzere olduğunu da ifade eden Fokaidis, 260 kişinin terfisinin yapıldığını ve 2015’in ilk 6 ayında yeni terfiler yapılmasının planlandığını belirtti.

Türkiye’nin “tırmanan tahrikleri” ve bölgede güvenlik alanında gerçekleşen yeni tahrikler konusunda da konuşan Fokaidis, bu durumun, bazı yapı ve prosedürlerin düzenlenmesi, aynı zamanda silahlı kuvvetlerin reorganizasyonu ve modernleşmesine yönelik hızlı ve kararlı adımlarla hareket etmeleri gerektiği konusuna bugün daha da önem kazandırmakta olduğunu ifade etti.

Fokaidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise “Avrupa Birliği’ne üye bir ülkenin topraklarının bir kısmının, birliğe katılmak isteyen bir başka ülke tarafından işgali hala daha devam ederken, bakışlarının istikrarlı bir şekilde Beşparmaklara çevrilmiş olacağını” söyledi.

Rum bakan “Hellenizmin ata topraklarına geri dönüş mücadelelerine olan bağlılık ve inançlarının, güçlü ve değişmez olduğunu da” sözlerine ekledi.