Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) 3 bin profesyonel asker alımı sürecinin, 3 Haziran’da başlayacağını söyledi.

Alithia gazetesi, Fokaidis’in dün, konuyla ilgili açıklamasında, profesyonel asker alımıyla ilgili prosedürün tamamlandığını ve 3 Haziran’da başvuruların alınmaya başlayacağını kaydetti.

Başvuru alımının, 24 Haziran’a kadar devam edeceğini belirten Fokaidis, başvuru için 32 yaşın altında olmak, orta eğitim kurumlarından mezun olmak vb. kriterler bulunduğunu ifade etti.

Habere göre Fokaidis, profesyonel askerlerin elde edeceği hakları da anlatarak, kadınlardan da başvuru alabileceklerini söyledi.

POLİSE ALIM KRİTERLERİ DE DEĞİŞİYOR

Öte yandan Politis gazetesi de, Rum polisine alımlarda uygulanan kriterlerde bir dizi değişiklik için yasa tasarısı hazırlandığını yazdı.

Habere göre, polise alımlarda geçerli olan boy ortalaması kriteri, kadınlar için 1.60 metreden 1.65 metreye, erkekler için de 1.65 metreden 1.70 metreye çıkarıldı.

Yasa tasarısına, polis adaylarının psikolojik muayeneden geçirilmesi ve spor sınavına tabi tutulması dahil edilirken, sözlü sınav kriterinin kaldırılması öngörülüyor.