Fileleftheros gazetesi, Fokaidis’in yaptığı ziyaretlerde, Anastasiadis’in Noel ve yeni yıla ilişkin iyi dileklerinin yanında, 2015 yılıyla ilgili bir inanç, umut ve iyimserlik mesajı verdiğini aktardı.

Gazeteye göre Fokaidis, bu ziyaretler sırasında, Savunma Bakanlığı ile RMMO’nun idari bir reform sürecinde bulunduğunu ve bunun bakanlık ile RMMO’nun aynı çatı altında olmasıyla birlikte tamamlanacağını söyledi.

Habere göre Fokaidis, bu reformun kendilerine, problemlerle başa çıkılmasında daha az gecikme ve bürokrasi ile birlikte, kararlar alınması konusunda daha hızlı ve etkili olma imkânı vereceğini de ifade etti.

Fokaidis ziyarette yaptığı konuşmada, ülkenin silahlı kuvvetlerinin büyük bir “reorganizasyon” ve modernizasyon planı başlatmaları için, 2015 yılı ile birlikte gerekli önkoşulların meydana getirilmesi amacıyla, RMMO Komutanı ve kurmayları ile birlikte, geçtiğimiz aylarda sistemli bir şekilde çalıştıklarını da dile getirdi.

Fokaidis bu planın RMMO’yu “esas anlamda profesyonelliğe dayanacak olan; teknolojik açıdan modern, muharebe etkinliği olan, esnek ve güçlü bir ordu haline getireceğini” savundu.

Fokaidis, Rum Meclisi tarafından hali hazırda onaylanmış olan bütçede, bu modernleşme sürecini göz önünde bulunduran, aynı zamanda ülkenin yeni enerji perspektifleri ile tek yanlı olarak ilan edilen Rum sözde MEB’indeki “Türk tahrikleri” sonucunda ortaya çıkan kışkırtmalara yanıt veren bir dizi yeni silahlanma programları öngördüklerini de sözlerine ekledi.

PALODİA KIŞLASINDAKİ MÜHİMMATIN DURUMU

Öte yandan gazete başka bir haberinde, Palodia kışlasındaki mühimmatların, kışladaki çalışmaların tamamlanmasının ardından açıkta olmadıklarını; hepsinin muhafaza edildiğini yazdı.