Simerini gazetesi Fokaidis’in dün, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Korgeneral Yeorgios Basiakulis eşliğinde yeni celp dönemi asker alımlarının yapıldığı Baf’taki Acemi Er Eğitim Merkezi’ni ziyaret ettiğini yazdı.

Habere göre Fokaidis, buradaki konuşmasında bakanlığın liyakat konularına verdiği önem üzerinde durdu.

Liyakat ortamı ve herkese eşit muamele konusunda bir çerçeve oluşturan yasa tasarıları ve yeni düzenlemelerin bulunduğunu ifade eden Fokaidis, yeni askerlere seslenerek, herhangi bir sapmanın olması durumunda düzeltme yapılması için şikayette bulunmaları çağrısında bulundu.

Fokaidis, evlerinden uzak olan askerlere daha fazla izin verilmesini öngören yasanın onaylandığı bilgisini de verdi.

RMMO KOMUTAN YARDIMCISI KİM OLACAK…

Öte yandan Fileleftheros gazetesi RMMO Komutan Yardımcısı Andreas Papapavlu’nun sözleşme süresinin dolmak üzere olduğunu belirterek, Komutan Yardımcılığı mevkisine yeni bir kişinin mi atanacağı, yoksa Papapavlu’nun sözleşmesinin mi uzatılacağını sorguladı.

Bilgilere göre Papapavlu’nun, RMMO Komutanı Basiakulis ile iyi bir uyum içerisinde çalıştığı için görev süresinin uzatılabileceği ihtimalinin baskın olduğundan söz eden gazete, Rum Bakanlar Kurulu’nun, Ağustos ayı başlarında konuyla ilgili nihai kararını alacağını aktardı.