Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in çözüm için sıkı bir şekilde çalışmakta kararlı olduğunu söyledi.

Alithia gazetesine göre, dün katıldığı bir anma töreninde konuşan Fotiu, Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümü yönünde gösterilen çabalara katkıda bulunması umudunu dile getirdi.

Anastasiadis’in çözüm için sıkı bir şekilde çalışmakta kararlı ve bölgede şekillenen uluslararası jeopolitik koşulları da göz önünde bulundurarak olumlu atmosferi değerlendirmeye hazır olduğunu söyleyen Fotiu, çözüm mücadelesinde milli birlik, anlayış, çaba ve sıkı çalışmaya gerek olduğuna vurgu yaparak, partisel bencilliklerden uzak durulması gerektiğini belirtti.

Fotiu, 1974 Barış Harekatı sırasında Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) tarafından yanlışlıkla vurulan ve düştüğü yere gömülen NORATLAS tipi nakliye uçağının ortaya çıkarılması yönünde başlatılan kazılara da değindi.

Uçağın bir kanadına ulaşıldığı bilgisini veren Fotiu, kısa bir süre içerisinde gövdeye erişileceğini belirtti.

Fotiu, bir soru karşısında, uçak ortaya çıktıktan sonra ne yapılacağına; müzede mi, yoksa bulunduğu bölgede mi sergileneceğine daha sonra karar verileceğini ifade etti.