Hollanda’nın Lefkoşa Büyükelçisi Nathalie Jaarsma’nın dün Rum Yönetimi Başkanlığı İnsani Konulardan Sorumlu Komiseri Fotis Fotiu ile ofisinde bir araya geldiği haber verildi.

Haravgi’nin haberine göre, Jaarsma, Fotiu ile görüşmesinde, Hollanda’nın, Rum Yönetimi’nin kayıpların akıbetinin belirlenmesi konusunun çözüme kavuşmasına ilişkin çabalarını desteklediğini belirtti.Jaarsma ayrıca Hollanda’nın bu gidişata yönelik katkıda bulunmaya istekli ve hazır olduğunu dile getirdi.

Fotiu ise Hollanda büyükelçisini Rum Yönetimi’nin kayıpların akıbetinin belirlenmesi çabaları konusunda teferruatlı bir şekilde bilgilendirdiğini kaydetti. Gazeteye göre, Fotiu, Türkiye’nin kayıplar konusunun çözüme ulaşması konusundaki tutumuna ilişkin eleştirilerini yineledi.

Kayıplara ait kalıntılar bulunmasındaki temponun düştüğünü ve bu durumun Kayıp Şahıslar Komitesi’nin işini zorlaştırdığını ifade eden Fotiu, kayıplar konusunun çözüme kavuşmasına yapıcı bir şekilde katkıda bulunması için, AB aracılığıyla Türkiye’ye yönelik baskı yapılmasını istedi.