Rum Başkanlık Sarayı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, KKTC’de yapılan kazılarda ulaşılan Kıbrıs Rum kayıp sayısında dramatik bir düşüş gözlemlendiğini iddia ederek bunun sorumlusunun Türkiye’nin bu konudaki tutumu olduğunu iddia etti.

Politis ve diğer gazeteler, Rum Başkanlık Sarayı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun dün bir kayıp cenazesinde yaptığı konuşmada, “2017 yılında kimlik tespiti yapılması için Antropoloji Laboratuarı’na hiçbir Kıbrıslı Rum kaybın kalıntılarının gelmeyebileceğini, bunun sorumlusunun da Türkiye olduğunu” söylediğini yazdılar.

Habere göre, Fotiu, KKTC’de Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmaları çerçevesinde tespit edilen kayıp sayılarında dramatik bir düşüş gözlemlendiğini belirterek, bu gidişatın devam etmesi durumunda 2017’de kimlik tespiti yapılacak Kıbrıslı Rum bulunamayacağını savundu.

Fotiu, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin faaliyete başlamasının üzerinde on yıl geçmesine karşın, bin 508 Rum ve Yunanlı kayıptan bin 19’unun kayıp durumunda olmaya devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin samimi işbirliği yapmasının gerektiğini de sözlerine ekledi.