Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, ülkenin yeniden birleştirilmesi için çalışmaktan başka seçeneğin bulunmadığını ifade etti.

Alithia gazetesine göre Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu, hayatını kaybeden  “Kondemenos”(Kılıçaslan) kökenli Rumlar için düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada “işgalin ve kolonizasyonun” sonlandırılmasının, tüm Kıbrıslıların temel özgürlüklerinin ve insan haklarının uygulanmasının, AB ilke ve değerlerinin önce geldiğine dikkati çekerken Türkiye’nin bu çabaya mutlak şekilde destek vermesi gerektiğini savundu.

Fotiu, Türkiye’nin kayıpların akıbetinin belirlenmesine de katkı koyması gerektiğini belirtti.

1974 YILINDAKİ İKİ ASKER ARANIYOR

Öte yandan Haravgi gazetesi Kayıp Şahıslar Komitesi’ndeki Kıbrıslı Rum üye Nestoras Nestoros’un, 1974 yılında Sıhhıye bölümünde görev yapan, Ağustos 1974’te “Ay.Demet” bölgesinde  ölülerin taşınması ve gömülmesinde yer alan iki askerin bilgi vermesi için aradığı belirtildi.

Habere göre Nestoros’un bürosu tarafından yapılan açıklamada söz konusu iki askerin, bu askerlerin isimlerini bilmeyen başka bir askerin tanıklığı neticesinde arandığı da belirtildi.