Alithia’ya göre, sözde “Lefkoşa FIR Hattı”nda uçuş yaptığı sırada, pilotunu Rum makamlarına yakıt deposunda arıza bildiren Mirage’ın, Baf Havaalanı’na iniş izni istediğini yazdı.

Haberde Mirage’ın öğle saatlerinde Baf Havaalanı’na güvenle iniş yaptığı ve teknisyenlerin arızayı bulmak için uçağı kontrole başladığı kaydedildi, sonuç belirtilmedi.

Fileleftheros Fransız savaş uçağının acil iniş izni istemesinden iniş yapmasına kadar (20 dakika) Baf Havaalanı’nın alarm düzeyinin yükseltildiğini ve uçağın havaalanında, Fransız uzmanların denetimlerini tamamlamasını beklediğini yazdı.

Habere göre Mirage 2000 tipi uçak, Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait tanker uçak eşliğinde Mısır üzerinden Fransa’daki üssüne gitmekteyken, sözde “Lefkoşa FIR Hattı” içerisinde ve Baf Havaalanı’na yakın mesafede uçtuğu sırada havada yakıt ikmali prosedürünü tamamlayamadı. Pilot, Rum Uçuş Kontrol Merkezi ve Baf Kontrol Kulesi ile temasa geçerek acil iniş izni istedi.

Simerini de Fransız savaş uçağının yakıt deposundaki arızanın, Baf Havaalanı’ndan güvenle havalanabilecek şekilde tamirine çalışıldığını, uçağın Fransa’ya dönmesinin mümkün olduğunu ancak Rum makamlarının güvenlik gerekçesiyle kalkışına onay vermediklerini yazdı.