Fileleftheros gazetesi düzenlediği bir anketle Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’in suçların engellenmesi için ilan ettiği pilot önlemler konusunda kamuoyu yoklaması yaptı.

Pilot önlemlere göre ön hatlarda görevli seferilerin tüfeklerini gerektiğinde kaldıracakları özel bir mekanizmayla emniyet altına alacağını, diğer hatlarda görevli seferilerin ise tüfeklerinin iğnesini RMMO’ya teslim edeceğini kaydeden gazete, ankete katılanların ezici çoğunluğunun bu pilot önlemlere tepki gösterdiğini yazdı.

Habere göre “Silahların muhafazasıyla ilgili yeni pilot önlemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 77’si “Aynı görüşte değilim, önlemler tüfeklerin verilme amacını geçersizleştiriyor” yanıtını verirken, yüzde 23’ü de “Hemfikirim, böylece olası suç faaliyetleri önlenmiş olacak” şeklindeki görüşünü dile getirdi.

Gazete seferiler seferberlik çağrısı üzerine birliklerine gittiklerinde yeterli eğitim görüp görmedikleri sorusuna ise katılımcıların yüzde 13’ünün olumlu, yüzde 87’sinin de olumsuz yanıt verdiğini aktardı.