Sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos “Kıbrıs sorununun çözümü ve ülkemizin kurtuluşu için geri sayım başlayabilir, başlamalı. Bugün taksimi engelleme, kefaretimizi ödeyip temizlenme ve toplumumuzu ekonomik mahvoluşun ağzına getiren ahlak ve değer düşüşünden kurtulma şansımız var” dedi.

Fileleftheros’a göre “çözüm ve kurtuluş” için geri sayımın başlayabileceği “iyimserliğinin” sağlam dayanakları olduğunu öne süren Galanos dayanaklarını “ortak bir gelecek ve vizyona ilerlemeye Rum halkının isteği ve Cumhurbaşkanı Akıncı liderliğindeki Kıbrıslı Türklerin isteme ihtimali” olarak sıraladı.

Galanos müzakerelerde iki tarafın zıtlaşmak yerine barışçıl ve özgür Kıbrıs ortak vizyonunu paylaştığı mesajı geldiğini belirterek “ilk kez liderler-müzakerecilerin taksimin üst sırada bulunduğu bir gündem veya karşılıklı suçlama oyunu olmadan ciddiyet ve tutarlılık gösterdikleri mesajı alıyoruz. Elbette, Türkiye’nin müzakerelerde yüzünü göstermesini bekliyor, BM’nin buradaki arabulucusuna vermiş olabileceği teyitlerin rehavetine kapılmıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Rum halkının önünde iki seçenek bulunduğuna da işaret eden Galanos “Maskelerimizi çıkarma ve halka karşı samimi olma zamanı geldi” dedi, şunları ekledi:

“Seçeneklerden biri; Avrupa hukuku, insan hakları ve temel özgürlüklerinin uygulanması çerçevesinde iki bölgeli iki toplumlu federasyon çözümüdür. Öteki de hukuki tanınma derecesine bakılmaksızın, yaratacağı bütün etkileriyle birlikte taksim rejiminin güçlenmesidir. En uzun gecenin sabaha ermesini diliyorum. Ruhlarımızı karartan 41 yıl sona erebilir. Çözüm için geri sayım başladı.”