Sözde “Maraş Belediye Başkanı” Aleksis Galanos, kapalı bölge Maraş’ın açılmasına ilişkin gündemdeki senaryoları, “Türk blöfü ve taktikleri” şeklinde nitelendirdi.

Politis ve diğer gazeteler, Galanos’un dün Kıbrıs Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’le kapalı bölge Maraş konusunu görüştüğünü, bugün de Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ve Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’le görüşeceğini yazdı.

Habere göre, Galanos, konuya ilişkin açıklamasında, kapalı bölge Maraş için kalıcı ve fonksiyonel tek çözümün, bölgenin BM kararları çerçevesinde BM gözetiminde Kıbrıs Rum yönetimine iade edilmesi olacağını öne sürdü.

Galanos, Maraş’ın açılması senaryolarının doğru olması ve gerçekleşmesi durumunda herkesin geri dönme hakkı olduğunu ancak bu durumda geri döneceklerin, yeniden inşa edilmesi gereken bir kente gideceklerini ve bu şekilde Türk çıkarlarına hizmet edeceklerini bilmeleri gerektiğini savundu.

"ANTİ İŞGAL EYLEMİ" 30 EYLÜL'DE

Aleksiz Galanos ayrıca, yaz tatili sebebiyle bu yıl Derinya’da gerçekleştirilecek “anti işgal eyleminin” 30 Eylül tarihinde yapılacağını, böylece etkinliğe katılımın daha çok olmasının beklendiğini ifade etti.

Öte yandan Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Türk  “eylemlerine” karşı alacağı önlemleri açıklamadığı şeklinde partilerden gelen eleştirileri “öneri sunun” çağrısıyla yanıtladı.

Hristodulidis, “Türkiye’nin eylemleri karşısında alınacak belirli önlemlerimiz var. Bunun dışında ise partilerden, eğer varsa kendi önerilerini, bu hafta içerisinde sunmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.