Politis gazetesi “Sorgulamalar Avrupa Boyutu Kazanıyor- Altı Rum AP Milletvekilinden Komisyon’a Mektup” başlıklarıyla manşetten yayımladığı haberinde, altı Rum Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilinin, Avrupa Komisyon’una yönelik ortak mektupla, konuya Avrupa boyutu kazandırmakta olduklarını yazdı.

Gazete AP’deki Rum milletvekilleri Neoklis Silikiotis, Lefteris Hristoforu, Takis Hacıyeorgiyu, Dimitris Papadakis, Eleni Theoharus ve Kostas Mavridis’in, geçtiğimiz cuma günü, Rum kesiminde gazetecilerin “suç işlemek için komplo kurma şüphelileri olarak” sorgulanmaları konusunda Avrupa Komisyonu’na bir soru önergesi sunduklarını yazdı.

Gazete Rum AP milletvekillerinin, Avrupa Komisyonunu, gazetecilerin sorgulanması uygulamasının “Kıbrıs’taki gazetecilerin ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünde problemler meydana getirip getirmeyeceği konusunda görüş belirtmeye çağırdıklarını” da ekledi.

Habere göre, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Anthony Bellanger ise, Güney’deki Gazeteciler Birliği (ESK) Yönetim Kurulu’na yönelik mektubunda, Rum makamlarını “gazetecilerin sanki de suçluymuş gibi taciz edilmesine son vermeye” çağırdı.