Girne dağ yolunda dün sabah meydana gelen ve üç kişinin hayatını kaybettiği kaza Rum gazetelerinin ön ve iç sayfalarında fotoğraf kareleriyle birlikte geniş yer buldu.

Alithia gazetesi, “Ölümcül Kazadan Ötürü Sarsıntı… Trajik Olay… ‘Polis’ Raporu… Akıncı Döndü… Kime Sorumluluk Yükleniyor… Taziye” başlık ve alt başlıklarıyla verdiği haberinde, dün sabah meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı trafik kazasının tüm Kıbrıs’ı sarstığını yazdı.

Kazanın KKTC’de büyük tepkilere neden olduğunu kaydeden gazete, birçok kişinin yaz saati uygulamasında kalınması ve yolların durumuyla ilgili eleştirilerde bulunduğunu belirtti.

Haberde ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kazaya ilişkin derin üzüntülerini belirterek, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileklerini ilettiği bir mesaj yayımladığı belirtildi.

Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos’un da istenmesi durumunda yardıma hazır oldukları ve Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile telefon görüşmesi yaptığını ifade ettiğini aktaran gazete, DİSİ, DİKO VE Vatandaşlar İttifakı’nınsa kazada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini dile getirdiklerini yazdı.

Diğer gazeteler kazayı şu başlıklarla verdi:

Politis: “Saat Trajikti… İşgal Bölgelerinde Okul Aracı’nın Kamyonla Ölümcül Çarpışması… Başkan, Partiler ve Omonia’dan Taziye… Kıbrıs Rum Tarafı Yardıma Hazır”

Simerini: “İşgal Bölgelerinde Ölümcül Çarpışma… Üçü Yoğun Bakımda… Koşullar… Akıncı Aceleyle Döndü… Facebook ‘Karardı’… Başkandan Da Taziye… Sahte Devlete Sorumluluklar”

Fileleftheros: “İşgal Bölgelerinde Asfaltta Trajedi… 16 Yaşında İki Öğrenci ve Otobüs Şoförü Öldü… Saatlerin Değiştirilmesini İsteyen Kıbrıslı Türklerin Öfkesi”

Haravgi: “Üç Ölü İçin Dikenli Tellerin Ötesine Geçen Derin Üzüntü”

İngilizce olarak yayım yapan Cyprus Mail ise haberi manşetten “Kuzeydeki Otobüs Kazasında Gençler Öldü” başlığıyla verdi.