Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar’la dün gerçekleştirdiği görüşme Rum basınında yer buldu.

Politis gazetesi “Gündeme Takıldılar – Liderlerin Sosyal Nitelikli Görüşmesinin Özüne Dair Zorluklar” başlıkları altında verdiği haberinde, BM’nin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in sosyal içerikli görüşmesinin gündemini, hedefini ve konusunu belirlemeye çalıştığını yazdı.

Gazete, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Spehar’ın dün Akıncı’yla görüştüğünü ancak görüşme sonrasında yaptığı açıklamada elle tutulur bir şey söylemediğini belirtirken, liderler görüşmesinin içeriğine ilişkin zorluklar bulunduğunu öne sürdü.

Anastasiadis’in, Akıncı’yla görüşmesinin “yüz yüze ve gayrı resmi bir görüşme olmasını” öngördüğünü iddia eden gazete, Akıncı’nın ise, görüşmeden çıkması beklenen sonucun ne olduğunu bilmek ve Anastasiadis’in siyasi eşitliği kabul ettiği ve doğal gaz konusunda uzlaşma niyeti olduğuna dair bir işaret vermesini istediğini savundu.

Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:

Alithia: “Gitti, Gördü ve Geldi”.

Fileleftheros: “Baskı Ortamı Hazırlıyorlar”.