Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in, Beyrut’ta gerçekleştirilen Uluslararası Parlamentolar Arası Diyalog toplantısında okunan mesajında, Türkiye’ye bazı suçlamalar yönelttiği belirtildi.

Fileleftheros gazetesine göre Şilluris, Ortodokslar Arası Parlamenterler Meclisi ile Lübnan Parlamentosu tarafından Beyrut’ta düzenlenen toplantıda, Rum milletvekillerinden Angelos Votsis tarafından okunan mesajında, “Kıbrıslı Rumlar ile Maronitler, Ermeniler ve Latinlerin dini ve ibadet haklarının, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin işgal altında olan bölümünde, 1974 yılındaki Türk işgalinden bu yana açıkça ihlal edildiğini” iddia etti.

Gazeteye göre “Kıbrıs’ın bu bölümündeki dini ve kültürel mirasın çok büyük tahribata uğradığı” iddiasında da bulunan Şilluris, “bunun yalnızca Kıbrıslılara değil, uluslararası topluma ait olan bir miras olduğunu” savundu.

“Kıbrıs’ta halkın yabancı müdahale ve diğer müdahaleler sebebiyle acı bir şekilde sınandığını” da öne süren Şilluris, buna paralel olarak, herhangi bir dini farklılık temelinde, hiçbir zaman iki toplum arasında problem yaşanmadığı gibi, Maronitler, Ermeniler ve Latinler arasında da sorun yaşanmadığını sözlerine ekledi.