Rum Başkanlığı İnsani Konular ve Dış Rumlar Komiseri Fotis Fotiu’nun Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) ile yaptığı görüşmede, önemli karar alma merkezilerinde Güney Kıbrıs’ın “ulusal çıkarlarını” savunmak için Yahudi lobisiyle işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, yapılan açıklamaya göre, Fotiu görüşmede muhataplarına enerji, Kıbrıs sorunu ve kayıplarla ilgili konulardaki gelişmelerle ilgili bilgiler verdiğini kaydetti.

Gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İsrail ziyareti öncesinde yurtdışındaki yurttaşlarla ilgili konularda işbirliğinin artırılması ve Yunanistan ile bir başka üçlü görüşmenin gerçekleştirilmesi olasılığına ilişkin doğru bir hazırlık yapılması amacıyla bu alandaki olanakların geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti. 

Fotiu’nun New York’taki Ermeni diasporasıyla da temaslarda bulunduğunu aktaran gazete, bu çerçevede Güney Kıbrıs ve Ermeni diasporaları arasında işbirliği memorandumuna imza atıldığını aktardı.

Gazete Fotiu’nun ABD Başpiskoposu Dimitrios’la da bir araya geldiğini yazdı.

Habere göre Dimitrios, kayıpların akıbetlerinin belirlenmesine yönelik gösterilen çabaya mümkün olan her türlü desteği vereceğini teyit ederken, Amerikan Hükümeti’nin üst düzey yetkilileri ve ABD  Kongresi üyeleriyle yaptığı görüşmelerde bu konuyu gündeme getireceğini belirtti.