Güney Kıbrıs’ın Bahreyn’in girişimcilik, kalkınma ve yatırımlarla ilgili programını uygulayacağı, ilgili açıklamayı Bahreyn Yatırım ve Teknoloji Yürütme Ofisi UNIDO Başkanı Haşim Hüseyin’in yaptığı haber verildi.

Alithia, Bahreyn Haber Ajansı’na dayandırdığı haberi “Girişimcilik İçin Bahreyn Modeli” başlığıyla aktardı.

Gazeteye göre Hüseyin, Güney Kıbrıs’ın Nisan ayından itibaren girişimcilerin ve yatırımların eğitim ve kalkınmasıyla ilgili Bahreyn girişimcilik modelini uygulamaya başlayacağını, ilgili onayın geçen yıl verildiğini açıkladı.

UNIDO’nun Güney Kıbrıs’tan bakanlar, üniversiteler, meslek örgütleri ve özel sektörden toplam 23 kişiye Bahreyn modeliyle ilgili eğitim verdiğini kaydeden Hüseyin 2015’in ikinci yarısında ilk Rum girişimci grubuna eğitim verileceğini ve UNIDO’nun Bahreyn modelinin Güney’de uygulamaya konulması itibarıyla iki yıl uygulama prosedüründe yer alacağını açıkladı.

Haşim Hüseyin Bahreyn modelinin şu anda 48 ülke tarafından uygulandığını, uygulanmasına Güney Kıbrıs ve Türkiye’de de onay verilmesi ile bu sayının 50’ye çıkacağını, 11 Afrika ülkesi ile Merkez Avrupa ülkelerinin de Bahreyn modelini uygulamaya ilgi gösterdiğini kaydetti.