Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun Mısır’da temaslarda bulunduğu ve bu temaslar çerçevesinde, iki Meclis arasında iş birliği protokolü imzalandığı bildirildi.

Politis gazetesi, iş birliği protokolüne Güney Kıbrıs adına Yannakis Omiru’nun, Mısır adına da Mısır Meclis Başkanı Ali Abdilal’ın imza koyduğunu ve protokolün, iki Meclis arasındaki ilişkinin geliştirilmesini öngördüğünü yazdı.

Habere göre Omiru, protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, protokolün imzalandığı günün tarihi bir gün olduğunu ve iki ülke arasındaki iş birliğinin, bu protokolle daha da genişletildiğini söyledi.

Gazete, Omiru’nun Mısır temasları çerçevesinde ayrıca, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Sukri ve Başbakan Şerif İsmail ile bir araya geldiğini yazdı.

Simerini gazetesi ise, Omiru’nun yaptığı açıklamada, Mısır ile enerji alanındaki iş birliğine değindiğini ve bu iş birliğinin önemine vurgu yaptığını yazdı.

Habere göre Omiru, iki Meclis arasındaki iş birliğinin, Güney Kıbrıs-Yunanistan-Mısır üçlü iş birliğine de katkıda bulunacağını söyledi.