Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın bu akşam Kıbrıs’ın güneyinde ortak bir arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştireceği haber verildi.

Simerini gazetesi, Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde, “SALAMİS 01/16” kod adlı tatbikatın, Rum ve Yunan deniz-hava kuvvetlerinin katılımıyla Kıbrıs’ın güneyinde, Rum Yönetimi’nin sorumluluğundaki bölgede gerçekleştirileceğini yazdı.

Habere göre, tatbikat, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında 2016 yılında arama-kurtarma alanında planlanan ikinci işbirliği.

“RUSLAR KIBRIS’I TATBİKATLARLA KUŞATTI”

Öte yandan, Fileleftheros gazetesi yukarıdaki başlıkla verdiği haberinde, Rusya’nın bu günlerde deniz ve hava tatbikatlarıyla Kıbrıs’ın batısı, güneyi ve güneydoğusunda yoğun eylemler içerisinde olduğunu yazdı.

Rusya’nın, yayımladığı dört farklı NOTAM ile çeşitli bölgeleri bağladığını kaydeden gazete, Rusya’nın tatbikatının detaylarına yer verdi.

DİĞER TATBİKATLAR

BM Barış Gücü’nün, Lefkoşa “FIR Hattı”nda ve Lübnan açıklarında tatbikatlar yapmakta olduğunu aktaran gazete, ayrıca “Mari” (Tatlısu) deniz üssü ve Vasiliko açıklarında bugün çok uluslu bir arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirileceğini yazdı.