Alithia gazetesinde yer alan habere göre  Enerji, Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, ENI-Total şirketlerine ilişkin açıklamalarına yer verdi. 

Haber göre Lakkotripis, EuroAsia Interconnector projesi çerçevesinde yaptığı açıklamada, gerek Güney Kıbrıs’ın “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki “Kalipso” yatağı gerekse araştırma programının ileriki adımları için ENI-Total şirketi ile istişarelerde bulunduklarını ifade etti. 

Türkiye’nin günlük olarak “mesajlar” göndermeye devam ederken ENI’nin planlamalarının sorulması üzerine Lakkotripis, İtalyan ENI şirketinin, gerek Güney Kıbrıs’ın “MEB’”indeki parsellerde gerekse komşu ülkelerde, önemli oyunculardan biri olduğuna dikkati çekti. 

Lakkotripis, ENI’nin, araştırma programları çerçevesinde, kendileriyle ele aldıkları birçok parselin bulunduğunu da söyledi. 

EastMed boru hattı konusundaki bir soru üzerine Lakkotripis, toplamı 35 milyon Euro olan, ayrıntılı teknik incelemelerin bir bölümüne ilişkin finansmanın da onaylandığını ifade etti.