Güney Kıbrıs’ın, “RAMFORM HYPERION” sismik araştırma gemisi ile yapacağı 3 boyutlu sismik araştırmalara dair yayınlamış olduğu NAVTEX’de düzenleme yaparak, yeni bir NAVTEX yayınladığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, bir önceki NAVTEX’e göre 18 bin kilometrekarelik alanda araştırma yapılacağını; yeni NAVTEX’de ise bu alanın 12 bin kilometrekareye düşürüldüğünü yazdı.

Gazete, yeni NAVTEX’e göre sismografik araştırmalara, 7. parselin doğusunda kalan bölümün, 8. parselin tümünün, 9. parselin küçük bir bölümünün, 11. parselin önemli bir kısmının (sondaj yapılması beklenen bölümün dahil olmadığı belirtiliyor) ve 12. parselin tümünün dahil olduğunu kaydetti.

Yeni NAVTEX ile birlikte, araştırmaların “Eratosthenis” deniz altı dağları çevresinde yoğunlaşacağını belirten gazete, “AMBROSIUS TIDE” adlı geminin de dün, 11. parseldeki “Onisiforos” hedefinde jeolojik araştırmalara başladığını yazdı.

Haberde, 8. parselde Rus bandıralı “Topaz Resolve” gemisinin, 6 ve 7. parsellerde ise İtalya bandıralı “DP CIRRUS” gemisinin bulunduğu ifade edildi.