Brüksel’in, Güney Kıbrıs tarafından tek taraflı dondurulan Türkiye AB müzakere başlıklarının 2016 yılı içerisinde açacağı yönünde Türkiye’ye taahhütte bulunduğu ileri sürüldü.

Fileleftheros gazetesi, “2016 Yılı İçerisinde Dondurulan Türk Başlıklarının Açılmasına İlişkin AB-Taahhüdü” başlıklı haberinde, Brüksel’in, Kıbrıs sorununun 2016 yılı içerisinde çözümleneceği ve buna paralel olarak Güney Kıbrıs’ın tek taraflı olarak dondurduğu Türkiye AB müzakere başlıklarını açacağı yönünde Ankara karşısında taahhüt üstlendiğini iddia etti.

Gazete, bir diplomatik kaynağa atıfta bulunarak AB’nin ileri gelen yetkililerinin, Kıbrıs sorununun çözümü ve başlıkların yeniden açılması için ellerinden geleni yapacakları konusunda TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu karşısında taahhütte bulunduğunu yazdı.

Gazete Brüksel’in, anlaşmazlıklara karşın çözüm sahnesini muhafaza eden BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin tahminlerini temel alarak, yıl sonuna kadar Kıbrıs sorununun çözümleneceğini düşündüğünü de belirtti.