Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın dün akşam Kıbrıs’ın güneyinde düzenlediği ortak arama-kurtarma tatbikatının başarıyla tamamlandığı haber verildi.

Politis gazetesi, Rum Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre “Salamis 01/16” kod adlı tatbikatın, Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) helikopterleri ve Yunanistan Deniz Kuvvetleri’nden bir uçağın katılımıyla gerçekleştiğini yazdı.

Gazete tatbikatta “açık denizde deniz kazası” senaryosunun hayata geçirildiğini belirtti.

Haberde tatbikatın, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında 2016 yılında arama-kurtarma alanında planlanan ikinci işbirliği olduğu da belirtildi.

NORVEÇ UÇAĞI RUS TATBİKATLARININ YAPILDIĞI BÖLGEDE UÇUYOR

Öte yandan Fileleftheros gazetesi “Üssü Baf Olan Norveç Uçağının Garip Uçuşları” başlığıyla verdiği haberinde, son günlerde Baf Havaalanı’na son teknoloji bir Norveç uçağının konuşlandığını ve Kıbrıs’ın doğusunda Kıbrıs ve Suriye sahilleri arasında uçuşlar yaptığını yazdı.

Bunun, Norveç Hava Kuvvetleri’nin “Mystere 20ECM” olarak bilinen iki adet Dassault DA-20 Falcon jet uçağından biri olduğunu kaydeden gazete, uçağın son 48 saattir, Rus Hava Kuvvetleri’nin roket kullanarak deniz-hava tatbikatı yapmak üzere bağladığı bölgede Kıbrıs ile Suriye arasındaki bölgede uçtuğunu belirtti.

Uçağın Baf Havaalanı’ndan havalandığını ve Larnaka Havaalanı üzerinden,  Kavo Greko açıklarındaki bölgeye yöneldiğini kaydeden gazete, iki saat uçuş yapan uçağın, yakıt ikmali yapmak üzere Baf Havaalanı’na indiğini ve kısa bir süre sonra yine aynı bölgeye doğru uçuşa geçtiğini aktardı.

Edindiği bilgilere göre uçağın son zamanlarda üssünün, uluslararası operasyonlara katılarak bölgede devriye gezen savaş uçaklarının konuşlandığı Andreas Papandreu Hava Üssü olduğunu yazan gazete, uçağın son 48 saattir Rus kuvvetlerinin tatbikat bölgesi üzerinde sürekli uçtuğunu belirtti.