ABD’nin eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright’ın başkanlığını yapmakta olduğu “Albright Stonebridge Group” şirketler grubunun, İsveç’ten yatırımcılar ve teknoloji şirketleriyle birlikte, Rum Yönetimi’nin yakın zamanda sahip olmayı planladığı bir veya mümkünse iki güneş parkını da inşa etmeyi istediği haber verildi.

Bunun, toplam değeri 370 milyon Euro olan bir projeden ibaret olduğunu yazan Kathimerini gazetesi, ilgili araştırma ve değerlendirmenin ardından, AB’nin projeyi, güneş parklarından biri için 45 milyon Euro, diğeri için de 60 milyon Euro finansmanla desteklemeye karar verdiğini iletti.

Albright ve çalışma arkadaşlarının, Rum Yönetimi’nin güneş parklarını, güneş parklarının inşasını ne derece desteklediğini araştırmak için adaya geldiklerini kaydeden gazete, Albright ile çalışma arkadaşlarının Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yanı sıra Çevre, Enerji ve Maliye Bakanlarıyla da görüştüğünü ve hükümetten olumlu yanıt aldıklarını belirtti.

Rum Enerji ve Çevre Bakanlarının, teknolojiyi sağlayacak olan şirket ve yatırımcılarla önümüzdeki Mayıs ayında görüşecekleri konusunda Albright ile mutabakata vardıklarını da yazan gazete, Rum kesiminin, AB’nin “NER 300” fon programı aracılığıyla iki yenilikçi proje kazandığını, bunların da iki güneş parkıyla alakalı olduğunu anımsattı.

Güneş parkından ilkinin 170, ikincisinin de 200 milyon Euro’ya mal olacağını yazan gazete, bu iki projenin de 50 megavat kapasitesine sahip olduklarını ekledi.