Simerini gazetesine göre Su İşleri Dairesi yetkililerinden Nikos Neokleus, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, barajlardaki azalan su miktarına rağmen tuzlu su artıma tesislerinin günlük olarak ürettiği 220 bin metreküp sayesinde yaz döneminde artan su ihtiyacının karşılandığını belirtti.

Önümüzdeki kışın susuz geçmesi ve barajlara yeteri miktarda su akışının olmaması durumunda ciddi sorunların yaşanabileceği, sulama amaçlı kullanan suda kesinti yapılabileceği ihtimalinden söz eden Neokleus, herkesi su tasarrufunda bulunmaya çağırdı.

Rum Hükümeti’nin tüm tuzlu su artıma tesislerinin yıl boyunca tam kapasite çalışması için 2017 bütçesinde artırılmış ödenek koyma öngörüsünde bulunduğunu söyleyen Neokleus, mevcut tesislerin yılda 80 milyon metreküp su üretme kapasitesinin olduğu bilgisini de verdi.

Öte yandan son verilere göre “Kuris, Kalavasos, Lefkara, Dipotamos, Yermasoyia, Arminu, Polemidia ve Ahna” barajlarının toplam doluluk oranının 29,2; geçen yıl ise 51,4 olduğunu söyleyen Neokleus, Baf barajları “Asprokremos, Kannaviu ve Mavrokolimbos”ta doluluk oranının 47,4, geçen yıl; 76,5 olduğunu belirtti.

Neokleus ayrıca “Evretu, Argaka, Pomos ve Agia Marina” barajlarında toplam doluluk oranının bu yıl yüzde 44,2, geçen yıl ise 71,2 olduğunu söyledi.