GÜNEY KIBRIS’TA ENFLASYON -2.1

Güney Kıbrıs’ta Kasım ayı enflasyon oranı yüzde -2,1 olarak açıklandı.

Simerini gazetesinde yer alan, Rum İstatistik Dairesi’nin dünkü açıklamasına göre, Ekim ayında yüzde -2,5 olan enflasyon oranı, Kasım ayında yüzde -2,1 oldu.

35 BİN AİLEYE NOEL YARDIMI

Gazete, bir diğer haberinde de, Güney Kıbrıs’ta sosyal yardım desteği veya asgari garantili gelir ödeneği alan 35 bin aileye, Noel yardımı adı altında, sahip oldukları çocuk sayısına göre değişen miktarlarda maddi yardım yapılacağını belirtti.

Haberde, Rum Elektrik İdaresi’nin de, bu kapsamda olup, elektrik borcu bulunan ailelerin elektriğini 10 Ocak tarihine kadar kesmeyeceğini açıkladığı kaydedildi.

IMF, BATIK KREDİLER İÇİN DEVLET ŞİRKETİ OLUŞTURULMASINA KARŞI ÇIKTI

Gazetenin bir başka haberinde ise, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Güney Kıbrıs’taki temsilcisi Vincenzo Guzzo’nun, Güney Kıbrıs’taki batık krediler için devlet şirketi oluşturulması önerisine karşı çıktığı bildirildi.

Habere göre, Guzzo, Rum Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, vergi mükelleflerinin paralarıyla böyle bir şirket kurulmasının büyük bir hata olacağına vurgu yaptı.

Guzzo’nun bu açıklamayı, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in, Rum Meclisi’nde dün, 2016 yılı bütçesiyle ilgili konuşma yaptığı sırada, batık kredilerle mücadele edilmesi için böyle bir şirket kurulacağından bahsetmesi üzerine yaptığı ifade edildi.

KAYITLI İŞSİZ SAYISI

Politis gazetesi de, Güney Kıbrıs’ta Kasım ayı kayıtlı işsiz sayısının 42 bin 311 kişi olduğunu yazdı.

Haberde, Ekim ayı kayıtlı işsiz sayısının 41 bin 767 kişi, 2014 yılı Kasım ayı kayıtlı işsiz sayısının da 46 bin 426 kişi olduğu