Rum polisi, sahte seyahat belgeleri düzenledikleri şüphesiyle tutukladığı Suriye uyruklu iki kişinin sosyal medyada silahlı fotoğraflar paylaştıklarının tespit edilmesinin ardından “cihatçı” operasyonu başlattı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum polisinin, Güney Lefkoşa’da Suriye uyruklu bir şahsın sahte pasaport düzenlediği yönünde gelen ihbar sonrasında, söz konusu şahsın evinde arama yaptığını, bilgisayarında yapılan incelemede ise altı kişinin ellerinde silahlarla çekilmiş fotoğraflarına ulaşılması sebebiyle soruşturmanın genişletildiğini yazdılar.

Gazete, Rum polisinin şahsın bilgisayarında, sahte pasaport düzenlendiğine dair bulgular elde ettiğini, fotoğraflar konusunda başlatılan operasyon sunucunda da Suriye uyruklu bir kişinin daha yakalandığını belirtirken fotoğraflarda görülen diğer dört kişinin de arandığını vurguladı.

Haberde, fotoğraflarda yapılan incelemelerde, fotoğrafların tutukluların birine ait mekanda çekildiğinin tespit edildiği ve fotoğraflarda yer alan Kalaşnikof marka silah, roketatar ve diğer silahların bulunması için soruşturmanın sürdürüldüğü vurgulandı.

Gazete, Rum polisinin bu şahısların Suriye’deki “cihatçılarla” bağlantısı olup olmadığını araştırdığını, ayrıca ABD’de arandıklarından şüphelenilen kişiler hakkında ABD’den bilgi konusunda yardım talep edileceği yazdı.