Haravgi gazetesi, Rum hükümetinin, her ne kadar ekonominin iyi gittiğine ve Güney Kıbrıs’ın kalkınmaya başladığına dair mesajlar göndermeye çalışsa da, vatandaşlara yönelik kemer sıkma önlemlerinin kırmızıya düşen (geri ödenemeyen) kredilere canlı bir şekilde yansıdığı ve bunların aydan aya arttığını haber verdi.

Gazete “Ekonomi iyi gidiyor… Ancak kırmızıya düşen kredilerin miktarı artıyor!” başlığıyla yayımladığı haberinde,  hane halkının taksitlerini ödeyemediğini, çünkü maaşların son iki yıldır büyük ölçüde dibe vurduğunu kaydetti.

Haberde, Rum Kooperatif Merkez Bankası Kayyumluğu Başkanı’nın geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’taki kooperatiflerin, kırmızıya düşen krediler konusunda dünya çapında kötü anlamda birinciliğe sahip olduğunu söylediği aktarıldı.

KIRMIZIYA DÜŞEN KREDİLER NİSANDA 27,7 MİLYAR EURO

Bu tespitin, Rum Merkez Bankası’nın dün kırmızıya düşen krediler konusunda yayımladığı verilerle de teyit edildiğini kaydeden gazete, buna göre, kırmızıya düşen kredilerin nisan ayında 150 milyon Euro daha artış göstererek 27,7 milyar Euro’ya ulaştıklarını ifade etti.

Gazete, kırmızıya düşen kredi miktarının Nisan ayında toplam kredilerin yüzde 46,82’sine ulaştığını, bu oranın bir önceki ay yüzde 46,09 olduğunu  da ekledi.