Amonyum nitratın miktarının 2 ton olduğuna dair başlangıçtaki değerlendirmelerin oldukça temkinli olduğunu yazan Politis gazetesi, amonyum nitratın miktarının 5 tondan daha fazla olduğunun görüldüğünü ve bunun da konuyla ilgili endişeleri artırdığını kaydetti.

Ele geçirilen maddenin tehlikeli olmasından dolayı, polisin meselenin ele alınmasıyla ilgili olarak oldukça dikkatli hareketlerde bulunduğunu yazan gazete, düne kadar ele geçirilen maddenin tümünün tartılmadığını ve bunun bugün yapılacağını ifade etti.

“Güvenilir kaynaklara” dayanarak, bunun miktarının 5 tonu geçtiğinin görüldüğünü belirten gazete, bu durumun maddenin terörist faaliyetlerde kullanılması niyetini gözler önüne serdiğini, çünkü bu miktarın başka amaçlar için bahane edilemeyeceğini ifade etti.

Gazete, amonyum nitratın nasıl satın alındığı ve depolandığının, Rum Polisi ve Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) tarafından araştırılmaya devam edildiğini de ifade etti.

Birçok devlet biriminin, amonyum nitratın ne yapılacağı konusunda Polis himayesinde koordine olduklarını yazan gazete, amonyum nitratın, çevreye herhangi bir kötü etkisi olmadan imha edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Öte yandan, güvenlik birimleri ile polisin yaptığı araştırmalara karartma uygulandığını da yazan gazete, tutuklanan şahsın Hizbullah terör örgütüyle ilgisi olduğunun ve olası hedeflerin “Kıbrıs’taki” İsrail çıkarları olduğunun teyit edildiğini anımsattı.

Rum makamların Lübnanlı şahsın işbirliğinde olduğu ve yurt dışında bulunan bazı kişilerin kimliklerine ulaştığını da kaydeden gazete, bunlar için uluslararası tutuklama emri çıkarılacağını belirtti.

Gazete, yapılan icraatlar konusunda başta İsrail olmak üzere, diğer devletlerin birimlerinin bilgilendirilmekte olduğunu ekledi.