Simerini gazetesi “Irkçılık Yaşıyor ve Saltanat Sürüyor” başlığıyla verdi haberinde, Rum Ayrımcılıkla Mücadele Birimi Başkanı Aristos Çartas’ın 2014 yılı ayrımcılıkla ilgili raporuna yer verdi.

Habere göre, Çartas, raporun giriş kısmında ekonomik krizin nüfusun hassas gruplarını etkilemesi nedeniyle güncel bir nitelik kazandığına işaret ederek, ayrımcılık konusunun bugün tüm toplumu ilgilendirdiğini ve etkilediğini vurguladı.

Birimin 2014 yılı faaliyetleri çerçevesinde kadına şiddette mücadele için kampanya başlatıldığını ve okullarda ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele için faaliyetler gerçekleştirildiğini anlatan Çartas, ayrıca yetkililerle görüşmeler yapıldığını belirtti.

Birimin faaliyetlerinin odağında, ayrımcılık ve ırkçılıkla ilgili bireysel şikayetlerin incelenmesi ve bu fenomenle mücadele konusunda belirli önerilerle raporlar yayımlanmasının bulunduğunu kaydeden gazete, rapordaki verilere göre 2014 yılında 81 şikayetin incelenmesinin tamamlandığını aktardı.

Gazete, bu vakalardan ırkçılık ve ayrımcılıkla ilgili olan 12’si için toplam 8 raporun sunulduğunu kaydeden gazete, bireysel şikayetlerin incelenmesi üzerine birimin yayımladığı raporların konuları arasında, İngiliz Okulu’nda bayram tatilinin kurumsallaştırılması ve evlilik yapma hakkının kullanılması konusunda Kıbrıslı Türk’e yapılan ayrımcı muamelenin de yer aldığını aktardı.