Kıbrıslı Rumlar yeni sınır kapılarının açılması için Güney Kıbrıs’taki Atheniu; Türkçe ismiyle Kiracıköy’de eylem yaptı. Eyleme Türkçe ismi Kiracıköy olan Atheniu, Piroi yani Gaziler, Tseri yani Eğlence ve Aradippu belediyelerinin başkanları ve bölge muhtarları olmak üzere yaklaşık 100 kadar Rum katıldı. Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros da eyleme katılarak destek verdi.

Eylemciler Kiracıköy-Gaziler-Eğlence yolunun ara geçişlere açılmasını istiyor. Eski Larnaka-Lefkoşa yolu olarak da bilinen yolun iki taraf arasında geçişlere açılması için 4 Rum belediye başkanı ve eyleme katılan grup, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e öneri götürecek. 4 Rum belediye başkanı ve eyleme katılan grup, Pazartesi günü de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ziyaret ederek aynı öneriyi sunacak.

Eylemde hazırlanan ortak bildiriyi Atheniu yani Kiracıköy Belediye Başkanı Dimitris Papapetru okudu. Bildiride eylemin tek amacının Kiracıköy-Gaziler-Eğlence yolunun geçişlere açılması olduğu belirtilerek, kapının açılmasının iki toplum arasındaki işbirliğini geliştireceği, ekonominin önünü açacağı ve ulaşımı kolaylaştıracağı kaydedildi.

Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros ise, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın seçilmesinin ardından adada yakalanan iyimser havanın devam etmesini istediklerini belirtti.

Barbaros barikatlardaki sınır kapılarının açılmasıyla bölgeye bir takım kolaylıklar geleceğine dikkat çekerek, Akıncılar-Limpia sınır kapısının açılması için de talepte bulunacaklarını kaydetti.