Politis gazetesi, siyasi partilerin barajı geçebilmek için alması gereken oy oranının daha önce yüzde 1,8 olduğunu anımsatırken, dün itibarıyla bu oranın yüzde 3,6’ya yükseltildiğini yazdı.

Haberde, seçim barajının yükseltilmesi için DİSİ, AKEL ve DİKO milletvekili Athina Kiriakidu’nun 39 lehte oy; DİKO, KS EDEK, EURO. KO, Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, Vatandaşlar İttifakı ve bağımsız milletvekili Zaharias Kulias’ın 14 aleyhte oy kullandığı belirtildi.

Gazete, EURO. KO Başkanı Dimitris Şilluris ile Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis’in, yasanın geçmesinin ardından yaptıkları açıklamada pes etmeyeceklerini ve bu engeli aşacaklarına inandıklarını belirttiklerini yazdı.

GİZLİLİĞİN KALDIRILMASI YASA TASARISI DA MECLİS’TEN GEÇTİ

Gazete, bir diğer haberinde de, Rum Meclisi’nin dünkü oturumunda, iletişimde gizliliğin kaldırılmasının genişletilmesiyle ilgili yasa tasarısının da, 28 lehte, 26 aleyhte oyla onaylandığını yazdı.

Haberde, bu tasarının, ciddi suçlarla ilgili soruşturmalarda, şüphelilerin cep telefonu kayıtları, kısa mesajları gibi iletişim unsurlarının, polis veya soruşturmaya müdahil diğer taraflarca incelenebilmesine ve mahkemeye delil olarak sunulabilmesine olanak sağlayacağı belirtildi.