Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün meydana gelen patlamalar sonrasında Güney Kıbrıs’ta, güvenlik önlemlerinin üst düzeyde tutulmaya devam etme kararı alındığı bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Brüksel’deki patlamalar sonrasında dün Güney Kıbrıs’ta Rum Polis Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu ve Rum Polisi Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Lambros Themistokleus başkanlıklarında iki ayrı toplantı gerçekleştirildiğini, toplantılar sonrasında havaalanları ve KKTC’ye geçiş noktalarında daha ihtiyatlı davranılması kararı alındığını yazdı.

Habere göre Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau konuya ilişkin açıklamasında, Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında Güney Kıbrıs’taki havaalanları ve KKTC’ye geçiş noktalarında önlemlerin hali hazırda arttırıldığını, Brüksel’de yaşanan dünkü olayların ardından bu önlemlerin kalıcı hale getirilmesi kararının alındığını belirtti.

Nikolau, önlemlerin sürekli gözden geçirildiğini ve önümüzdeki günlerde yapılacak bir toplantıda güvenlik konusunun yeniden ele alınacağını vurguladı.

Öte yandan Alithia ve diğer gazeteler, Brüksel’deki saldırılarda biri havaalanı, biri de metrodaki patlamalarda olmak üzere iki Kıbrıslı Rum’un hafif yaralandıklarını yazdı.

Gazete, yaralılardan birinin 2-3 gün içerisinde taburcu olacağını, diğerinin ise hastanede tedavi görmesine bile gerek duyulmadığını aktardı.